YRTIT

Ihon- ja hiustenhoitotuotteet valmistetaan tarkoin valituista, käsin poimituista, islantilaisista villiyrteistä.

Sato kerätään joka kesä Etelä-Islannissa luomusertifioiduilta villiyrttipalstoilta. Sadonkorjuu tehdään juuri oikeaan aikaan, kun yrtit ovat parhaimmillaan.

Sóleyn esi-isät arvostivat näitä yrttejä ja osasivat hyödyntää niiden hoitavia ominaisuuksia. Sóley Organics vaalii tätä osaamista ja valmistaa korkealuokkaista luomukosmetiikkaa.

Sóley Organics -sarjan kaikkien tuotteiden salaisuus piilee ainutlaatuisessa öljysekoituksessa. ”Sóley signature oil blend” on aina osana tuotetta, mutta sen osuus koostumuksesta määräytyy tuotteen käyttötarkoituksen mukaan.

Siankärsämö – Achillea Millefolium – Vallhumall

Historia

Siankärsämö on yksi PISIMPÄÄN TUNNETUISTA lääkekasveista. Kasvin jäämiä on löydetty 65 000 vuotta vanhasta haudasta, ja siankärsämöä on todistetusti käytetty lääkkeenä muinaisessa Kreikassa, Roomassa, Kiinassa sekä monissa Amerikan alkuperäiskulttuureissa. Siankärsämöä on käytetty haavojen hoitoon, vähentämään verenhukkaa, kuukautisvaivoihin, kipulääkkeenä ja ruoansulatusvaivoihin.

Tutkimus

Nykyaikaiset, kliiniset testit osoittavat siankärsämön olevan ”ihmelääke”. Eräs tutkimus osoitti, että siankärsämö-öljyssä on enemmän AZULEENIA, rauhoittavia fytokemikaaleja ja ANTIOKSIDANTTEJA, kuin missään muussa eteerisessä öljyssä (mukaan lukien rauhoittavana tunnettu kamomilla). Useat muut tutkimukset osoittavat siankärsämön tehon hoitaa vaurioitunutta ihoa nopeasti ja tuloksellisesti.

vaikutus

Siankärsämön teho ja kemiallinen koostumus vaihtelee merkittävästi ympäri maailman. Islantilainen siankärsämö on hyvin vahvaa ja ollut käytössä jo vuosisatoja. VIIKINGIT käyttivät siankärsämösalvaa hoitamaan taiteluvammoja sekä maustamaan teetä ja olutta.

Sóley Organics -tuotteissa käytetään siankärsämöä sen voimakkaasti RAUHOITTAVAN ja HOITAVAN ominaisuuden vuoksi. Siankärsämö supistaa IHOHUOKOSIA ja tasoittaa ihoa sekä häivyttää ensimmäisiä IKÄÄNTYMISEN MERKKEJÄ, sekä edistää ihon terveyttä. Hiustenhoitotuotteissa siankärsämö lisää hiusten KIILTOA ja KASVUA.

Koivu – Betula Pubescens – Birki

Historia

Islannin koivu on maan ainut alkuperäiskasvillisuuteen kuuluva puu. Islantilaiset ovat käyttäneet koivua erilaisten esineiden veistämiseen, paperiin ja sytykkeeksi. Koivua on käytetty myös tehokkaana ja monipuolisena lääkeaineena, kuten kansanparannusta käsittelevä tutkimus vuodelta 1830 kertoo.

tutkimus

Koivun hyvät ominaisuudet johtuvat pääasiassa sen sisältämästä BETULIINISTA, koivun tuohen yhdisteestä, jonka mahdollisuuksista muun muassa parantaa sairauksia tutkitaan. Ihonhoidossa betuliini on tehokas RAUHOITTAMAAN tulehduksia, SUPISTAMAAN ihohuokosia ja edistämään haavojen paranemista.

Koivussa on myös ursolihappoa, samaa yhdistettä, jonka ansiosta sianpuolukalla on KIRKASTAVA ominaisuutensa. Lisäksi koivussa on tanniineja ja pieniä määriä salisyylihappoa. Koivun lehdissä on antioksidantteja, kuten KVERSETIINIÄ ja ANTOSYAANIA.

Vaikutus

Kaikki koivun ominaisuudet yhdessä auttavat suojaamaan ihoa, sekä antavat iholle upeaa RAIKKAUTTA ja HELEYTTÄ. Ihon kosmeettisen ja ennaltaehkäisevän hoidon lisäksi koivua käytetään ATOOPPISEN IHON KUTINAAN, pigmenttimuutoksiin ja PSORIASIKSEEN.

Koivu tunnetaan myös HIUSTEN tuuheuttajana, kirkastajana ja tervehdyttäjänä. Käytämme koivua Birkir-sampoossa. Tuotteen nimi tulee islannin koivu-sanan maskuliinimuodosta. Kuuluisa laulaja BJÖRK on saanut nimensä sanan feminiinimuodosta.

Sianpuolukka – Arctostaphylos Uva-ursi – Sortulyng

Historia

Sianpuolukkauutteella on todistetusti kyky KIRKASTAA ihoa, parantaa UV-vaurioita ja häivyttää pigmenttimuutoksia.

Sianpuolukkaa on käytetty jo pitkään lääkerohtona. Sen lehdistä tehtyä teetä ovat käyttäneet sekä eurooppalaiset että Amerikan intiaanit puhdistamaan kehoa ja hoitamaan virtsatievaivoja. Vielä kauemmin sianpuolukoita ovat nauttineet karhut. Kasvin nimi onkin englanniksi bearberry, karhunmarja.

Tutkimus

Tutkimukset osoittavat, että sianpuolukan kirkastava ominaisuus johtuu sen ainutlaatuisesta antioksidanttien ja muiden fytokemikaalien yhdisteestä. Sianpuolukassa on HYDROKINONIA, joka yksi luonnon tehokkaimmista ihon kirkastajista, sekä URSOLIHAPPOA, jolla on todistetusti antikarsinogeenisia vaikutuksia.

vaikutus

Sóley Organics -sarjan ainutlaatuisessa öljysekoituksessa käytetään islantilaisia villiyrttejä kuten sianpuolukkaa, joka on tehokas ja turvallinen raaka-aine TUKEMAAN ja RAVITSEMAAN ihoa. Kun ihosi SÄTEILEE terveyttään, voit kokonaisvaltaisesti hyvin!

Islannin paju – Salix Phylicifolia – Gulvíđir

Historia

Pajua on käytetty lääkkeenä lähes yhtä kauan kuin siankärsämöä. Muinaisten egyptiläisten kirjoitusten ja ”länsimaisen lääketieteen isäksi” kutsutun Hippokrateen on kerrottu suositelleen pajua kivun lievitykseen ja kuumeeseen. Yleisessä tiedossa on, että paju sisältää luontaista muotoa aspirinista. Mutta miten tämä kasvi vaikuttaakaan ihoosi?

tutkimus

Pajun kaarna sisältää runsaasti salisiinia, joka hajoaa kehossa SALISYYLIHAPOKSI. Paju tunnetaan salisiinin ja salisyylihapon lähteeksi. Iholla paju-uute RAUHOITTAA tulehduksia, VÄHENTÄÄ haitallisia bakteeritulehduksia, PUHDISTAA ja pienentää ihohuokosia. Nämä ominaisuudet tekevät pajusta ainutlaatuisen raaka-aineen hellään mutta tehokkaaseen ihon epäpuhtauksien ja iho-ongelmien, kuten psoriaksen ja tali-ihottuman hoitoon.

vaikutus

Salisyylihappo NOPEUTTAA ihosi luonnollista uudistumista, sillä se poistaa kuollutta solukkoa ja stimuloi uuden syntyä. Tämä näkyy ihon yleisenä hyvinvointina. Salisyylihapon ja salisiinin lisäksi paju-uute sisältää myös hyödyllisiä ANTIOKSIDANTTEJA fenolien ja bioflavonoidien muodossa.

  •  

  •  

  • LÄHTEET

  • Wendy L. Applequist and Daniel E. Moerman.  “Yarrow (Achillea millefolium L.): A Neglected Panacea? A Review of Ethnobotany, Bioactivity, and Biomedical Research”.  Economic Botany. June 2011
  • N. V. Sizova. “Composition and antioxidant activity of essential oils containing azulene derivatives”. Pharmaceutical Chemistry Journal. September 2012, Volume 46, Issue 6, pp 369-371
  • Farnood Shokouhi Sabet Jalali , Hossein Tajik, Mojtaba Hadian.  “Efficacy of topical application of alcoholic extract of yarrow in the healing process of experimental burn wounds in rabbit”. Comparative Clinical Pathology.  April 2012, Volume 21, Issue 2, pp 177-181
  • Kathleen Stokker. Remedies and Rituals: Folk Medicine in Norway and the New Land.  St. Paul: Minnesota Historical Society Press, 2007.  p. 43
  • Anna Rósa Robertsdóttir. Icelandic Herbs and Their Medicinal Uses. trans. Shelagh Smith. (Berkeley, CA: North Atlantic Books, 2016)
  • Andrew McDougall. “Scientists explain skin regeneration properties of birch bark”. cosmeticsdesign-europe.com.  Jan. 28, 2014.  http://www.cosmeticsdesign-europe.com/Formulation-Science/Scientists-explain-skin-regeneration-properties-of-birch-bark
  • Sarah E. Edwards, Ines da Costa Rocha, Elizabeth M. Williamson and Michael Heinrich’s Phytopharmacy: An Evidence-Based Guide to Herbal Medicinal Products for a summary of clinical trials and analysis. (Wiley Blackwell, 2015)
  • trans. James Breasted. “Edwin Smith Papyrus.”  Accessed on 11-03-2016.
  • W. Hale White.  “Materia Media Pharmacy, Pharmacology, and Therapeutics.”  Accessed on 11-03-2016.
  • Madan RK, Levitt J (April 2014). "A review of toxicity from topical salicylic acid preparations". J Am Acad Dermatol 70 (4): 788–92.  Accessed on 11-03-2016
  • Willow bark”.  University of Maryland Medical Center.  Accessed on 11-03-2016.
Photo credits:"Yarrow" by M (diamondflame), "Vaglaskógur." by Axel Kristinsson, "Kinnikinnik" by Ed Ogle, "Willow bark" by Tony Hisgett. All photos from Flickr.com.